Onderstaand hebben wij voor u de verschillende dresscode’s omschreven.

Black tie / Gala: smoking voor heren; bij voorkeur lange avondjurk voor dames, eventueel lange rok of korte avondjurk met halflange handschoenen.

Tenue de ville: nette kleding voor overdag (geen avondkleding). Voor heren een net pak, het business suit, beter bekend als jasje-dasje, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs (niet bruin). Het overhemd mag verschillende kleuren hebben, een stropdas en natuurlijk zwarte (gepoetste) schoenen en donkere sokken. Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panties of kousen (geen blote benen), met of zonder hoed. Tenue de ville wordt meestal op informele feesten gedragen.

Smart casual: een stijl die het midden houdt tussen vrijetijds kleding en formele kleding. Bij smart casual is het toegestaan een katoenen broek te dragen. Meestal wel een stropdas, een colbert is niet nodig. Smart casual wordt gedragen tijdens informele gelegenheden. Donker pak: zelfde als tenue de ville; dames geen hoed. Feestelijk: geen gala maar wel glamour. Formeel: een officiele aangelegenheid, afhankelijk van de aard van het event, black tie of white tie.

Informeel: pak of combinatie met das, jurk 2-delig mantelpakje of broekpak. Avondkleding: smoking voor de heren, lange of korte avondjurk voor dames.

White tie: Gala-uniform (wit) voor heren; lange feestelijke avondjurk eventueel met lange handschoenen voor dames.

Smoking: Een smoking bestaat uit een kort, zwart wollen jasje met een kraag van satijn. Daaronder draagt u een zwarte broek zonder omslag of riemlussen met een satijnen bies langs de naden aan de buitenzijde. Onder een smoking draagt u een smokinghemd, wit met een blinde knoopsluiting en een opstaande boord. Zo’n boord noemt men ook wel een ‘vadermoordenaar’. Een gewone omgeslagen boord mag echter ook. Onder een smoking draagt u gladde, zwarte schoenen (officieel lakschoenen). Een hoed hoort niet bij een smoking. Een smoking kunt u afmaken met een strik (officieel zwart), een pochet en/of een gilet in een willekeurige kleur en stof. Deze accessoires zorgen voor een kleurig en trendy kostuum.

Bal Masque: chique, soort carnaval, met masker dat om middernacht wordt afgedaan.Dresscodes